Aanwezig zijn

En dat omarmen wat gezien en gehoord wil worden

Tantra

 Ik schrijf niet zo vaak over seksualiteit terwijl ik al vele jaren tantrasessies geef.
Voor mij gaat het onder andere over bevrijden. Alles wat in het hart leeft, wil gezien en gehoord worden, maar ook echt doorvoeld worden. Daarbij aanwezig blijven zodat het weer kan stromen.
Daar kan het verder stromen naar beneden. Daar kun je als vrouw verder indalen en ook alles op het gebied van seksualiteit bevrijden. Voor mij heeft het nooit te maken gehad met een beweging die van buiten kwam, maar een diepe ontspanning en overgave in dat wat er in mij leeft. Mijn diepe wonden, daar waar ik ooit vertrok uit mijn lichaam, omdat de pijn te groot was.
Thuiskomen in jezelf kan niet alleen via het weten en het voelen van het hart, het gaat dieper. Het is soms rauw en dierlijk wild.
Durf je daarin te duiken dan kan ook de seksuele energie volop gaan stromen in jou. Dan ga je vonken, sta je aan, en is er niets van buiten nodig. Het is overgave en aanwezig zijn, die samen gaan.
Vanuit dit overstromen kun je je partner ontvangen in alles waar hij ooit in afgewezen is. Dan geef je hem een warm welkom in je tempel.
En dan kun je hem verleiden naar het hart, om ook daar te komen spelen. Niet omdat het moet of beter is, maar omdat het kan 🙂
Het samen dansen van licht, liefde en leven. Het hele palet. Zo diep zo hoog. Goddelijk, menselijk en dierlijk.

 

Het hart staat centraal

En wat ben ik dankbaar dat ik nu voel dat ik stroom in mijn eigen seksualiteit. Dat het in mij stromend is. Dat ik daar niets van buiten voor nodig heb.
Dat het verleiden, wat wij vrouwen al heel jong leren, vaak alleen uit het doen van kunstjes bestaat. Bedacht, maar er is niemand thuis in het lichaam.
Eerst is er heling nodig, voordat je weer bij je eigen stroming kan komen.

Waarom ik dit deel?
Om mensen die bij mij komen voor tantra te laten zien waar ik vandaan kom. Te laten zien dat ik dit pad gelopen heb. En nog steeds aan het bevrijden ben… het stopt nooit.
Dat tantra voor mij niets te maken heeft met allerlei moeilijke technieken of boeken lezen. Maar dat het gaat over ervaren, dat waar het hoofd niet bij kan.
Het is het hart wat centraal staat, en van daaruit kun je de reis maken om je seksualiteit nog meer te bevrijden.