Get real

Wil je het leuk, kijk dan even verder. Wil je het authentiek, voel je welkom!

Home is where the heart is

Er bestaat voor mij niet meer zoiets als opleuken… of wat voor woord je er ook aan zou moeten geven. Opleuken in de zin van een feestje willen vieren terwijl er iets anders is wat de aandacht wil hebben.
In het verleden luisterde ik niet zo naar mijn gevoel. Dan ging ik toch naar feestjes, terwijl ik mij niet lekker voelde. En het kan zeker even ‘helpen’. Je onderdrukt het gevoel en dan kom je in de feeststemming, maar thuis zit dat gevoel toch knagend op je te wachten.
Zo krijg ik soms ook verzoeken wat betreft tantra. Mensen willen een fijne tantrasessie.
Eh, dat kan ik bij voorbaat niet verkopen hoor. Wil je het leuk? Kijk dan even verder.
Het hele idee over tantra en de feestjes, voor mij kloppen ze vaak niet. Hoe echt is het?
Regelmatig heb ik ervaren dat er in het begin een mooie intimiteit is tussen mensen, maar zodra het over verlangens gaat, en het ‘echte’ feest begint, zie ik om mij heen mensen verdwijnen in de lust en het buitensluiten van anderen.
En dat heeft voor mij dus niets met tantra te maken. Dat is vanuit het tekort in plaats van een overstromen in energie en daarin delen.
Voor mij is het feest, als alles er kan zijn vanuit aanwezigheid. Dat het nergens heen moet. Dat er niets uitgeleefd hoeft te worden vanuit het tekort. Samen met mensen die aanwezig zijn. Dat de tranen net zo welkom zijn als het lachen. Dat dat naast elkaar kan bestaan. Dat iedereen zijn eigen thuis meebrengt.
Dan krijgt ‘home is where the heart is’ echt betekenis.