Tantra en mijn reis in bevrijding

Tantra

 

Als kind was ik vol levensenergie en vreugde, maar dat werd van buiten al snel afgeremd. Regels over wat wel mag en niet mag. Regels over hoe iets hoort te zijn. Wat is gepast en wat niet. Je zou kunnen zeggen dat ik al vrij snel teruggefloten werd omdat ik schijnbaar buiten de lijntjes aan het spelen was.
In mijn pubertijd kwam ik in aanraking met grensoverschrijdend gedrag van buiten en vanaf dat moment trok ik mij als vanzelf terug. De levensvreugde sloeg om in angst, controle en voorzichtigheid. Ik verdween uit mijn buik en kwam terecht in mijn hoofd. Van leven naar overleven.
En nu kan ik aan alles voelen dat ik weer leef. Dat al mijn levensvreugde weer door mij heen stroomt. Dat niets in mij zich nog terughoud vanuit angst om nog ooit teveel te zijn.
Mijn reis om mijn hart weer te openen. Om mijzelf uit te spreken. Om terug te geven wat nooit geklopt heeft. Mijn hart waar al mijn gezichten in mogen vallen. Mijn hart die alles in mij welkom heet.De ontdekking dat liefde niets te maken heeft met alleen maar lief en aardig zijn. Maar alles in mij liefhebben.
Mijn reis vanuit mijn hart om verbinding te maken met mijn bekken. De donkere kamers te bezoeken waar schaamte en schuld verborgen ligt. Mijn angst om volledig vrouw te mogen zijn. Zichtbaar te mogen zijn in mijn sensualiteit en seksualiteit, gedragen en verbonden met mijn hart.
Tantra gaat voor mij over aanwezigheid en energie doorstromen. Energie stromen in mij. Hoe levensenergie samen danst met de liefdesenergie en daar dan bij te blijven. Om niet te vertrekken of te verdwijnen, hoe verleidelijk het ook kan zijn van buiten. Maar om hier en nu te blijven.