Leven in overvloed


Afgelopen zomer mocht ik mijn volledige werk laten gaan. Geen enkele verborgen agenda. Geen enkele agenda. Een leeg boek, ongevuld. Al het doen verdween volledig. Ik mocht de angst ontmoeten rondom geld. Geld en macht en hoe het ons gevangen heeft gezet.
Altijd heb ik prima voor mijzelf kunnen zorgen, en plots kwam ik in diepe angst terecht. Doordat mijn werk verdween, kwam er ook geen geld binnen. En dan trouw blijven aan je hart. Mijn hart die mij vertelde dat het volledig tijd was om zelf te ontvangen.


En wat heb ik mogen ontvangen. Al de elementen van de natuur. Zoveel aan zee geweest, in de stilte en in de storm. Zoveel in het groen geweest en de kracht ervaren van de aarde. Zoveel zonsopkomst en zonsondergang gezien en ervaren.
Zoveel mogen ontspannen. Zoveel mogen verbinden. Al het oude heeft zich losgelaten.
Ik zag mijn bankrekening naar 0 gaan en ik kon erbij aanwezig blijven. Ik heb de hele leugen gezien. Hoe kan ik mij zo rijk voelen en vol in overvloed terwijl mijn bankrekening anders verteld? dit klopt niet.


Deze reis bracht mij nog dieper in overgave, in kwetsbaarheid, in nederigheid. Ik had een soort trots opgebouwd dat ik het allemaal wel alleen kon in dit leven. Dat ik geen hulp nodig heb. De hele overleving van zogenaamd sterk zijn verdween door al mijn tranen.
En nu voel ik dat ik er doorheen bewogen ben. Mijn werk trekt weer aan. Alles is plots zo helder. Ik weet wat mij te doen staat. Alles wat klopt wordt teruggeschonken.

Liefs Inya