Wat wordt er veel angst gezaaid

Wat zijn we bang gemaakt. We zijn gaan geloven dat het leven gaat over hard werken. En als we dit harde werken los zouden laten dat alles misgaat. Ontspanning staat op ons to do lijstje en strepen we af zodra we een uurtje yoga hebben gedaan of hebben gesport. We zijn zoveel dingen normaal gaan vinden.

Alles wat er nu gaande is in de wereld, laat het ons ook zo makkelijk zien. Er worden regels opgelegd en zoveel mensen volgen het op en geloven dat het allemaal waar is. We zijn gebrainwashed en het wordt alleen maar erger.

Wat een magische tijd waarin we ontwaken. Het hoofd kan de magic al lang niet meer geloven. Zoveel verschillende werkelijkheden naast elkaar. Iedereen is in dezelfde film, alleen ervaren we het allemaal anders.

Ik ontmoet regelmatig mensen, jong en oud die het zo spannend vinden om te ademen naar hun buik. We zijn bang gemaakt voor ons eigen lichaam. Bang voor onze  levensenergie. Bang voor ons hart. Bang om onze stem te laten horen. Bang om zichtbaar te zijn. Levensbang en liefdesbang.

De tijd is NU dat we liefde mogen zaaien. Dat we de strijd opgeven en tevens blijven staan.

Alsmaar mogen we dieper naar binnen. Naar binnen om ieder deeltje angst welkom te heten. Naar binnen om al de moeheid welkom te heten. Naar binnen om alles wat er onderdrukt is onder ogen te komen en daarmee te bevrijden. Naar binnen om te zien en voor anders te kiezen.

Leven in vrijheid.