Leven in het nu

Voel compassie voor jezelf in al het heen en weer bewegen. Het is niet zo vreemd dat je het ene moment vol vertrouwen bent en het volgende moment misschien in een angst terecht komt. Dat wat eens zo zeker voor je was en je misschien als waarheid hebt aangenomen is aan het afbrokkelen. Alles wat ooit zekerheid of veiligheid gaf lost op. Niets van buiten kunnen we vasthouden. Dat is nooit anders geweest, alleen zitten we nu in de stroomversnelling.
Het licht schijnt zo sterk dat het onmogelijk is of wordt om weg te kijken van je eigen schaduw. You have to face it. Deze tijd gaat over voelen, aanwezigheid en belichamen. Durven kijken naar de diep ingesleten patronen, die voortkomen uit overtuigingen en angst. Durven kijken naar de controle waarmee je misschien nog vasthoud. Niets of niemand van buiten valt er nog te controleren. Deze vanzelfsprekendheid verdwijnt volledig.
Durf de tranen te voelen. Durf de onderdrukking, die voelbaar is in jouw lichaam, een stem te geven. Laat het geluid naar buiten komen. Al de kind delen die in het donker verstopt zitten mogen een warm welkom krijgen. Ieder deel mag in het licht.
De hele weg van a naar b lost op. De hele illusie waar we massaal ingezeten hebben. We komen er niet meer mee weg, door er alleen over te praten.
Durven zinken in jouw lichaam en daar volledig bij aanwezig blijven.

Leven in vrijheid.

Inya