De poorten staan open

Het vraagt nog al wat om uit het bekende wiel te stappen. Het begint met voelen. Voelen in je lichaam. Wat geeft jou energie en wat kost jou energie. Wanneer trekt jouw lichaam samen en wanneer voel je de verruiming. Als je daar steeds meer trouw aan bent, komt er als vanzelf meer ruimte in je leven. En deze ruimte is nodig om het hele mindspel te zien. Het lijkt steeds meer dat je vanuit een afstand gaat kijken naar de wereld, en dat kan heel vervreemd voelen. Maar weet dat je geen afstand neemt van het leven, maar dat het een afstand is van de illusie.

Plots kan je misschien voelen dat je in zoveel dingen geen zin meer hebt. Misschien was je gewend aan heel veel mensen om je heen en zie je de vriendschappen als bosjes verdwijnen. Plots heb je geen zin meer in de verplichte kerst activiteiten en krijg je de stempel opgeplakt dat je moeilijk aan het doen bent. Mensen uit je omgeving kunnen op een negatieve manier tegen je zeggen dat je veranderd bent. Je kunt zelfs hierdoor over alles gaan twijfelen.

Niets lijkt nog te werken zoals het voorheen was.

Om uit het bekende wiel te stappen is het nodig dat de koorden worden doorgeknipt. De koorden die jou afhankelijk hebben gemaakt van de buitenwereld. Van je werk, vrienden, relaties, geld enz..

En daar kom je oog in oog te staan met je angst. Want als je altijd iets op een bepaalde manier gedaan hebt, dan is het heel spannend om te laten gaan. Angst voor tekort en verlies, maar ook schuldgevoel en schaamte die om de hoek komen kijken.

Op het moment dat jij jezelf de ruimte terugschenkt, komt het hele rattenplan voorbij. Plots ben jeĀ  zogenaamd geen succesvolle man of vrouw meer, die alles keurig voor elkaar heeft. De hele toren die we hebben opgebouwd zien we in elkaar storten. Oog in oog kom je te staan met je eigen naaktheid. Wie ben je dan?

En daar begint de reis dieper en dieper naar binnen. Daar begint het herinneren dat we lichtwezens zijn. Vanaf dat moment gaat liefde achter het stuur zitten. Vanaf dat moment voelen we weer het vuur. Het vuur wat met de liefde samendanst.

Voor vele gaan er nu deuren open. Beter gezegd, de poorten staan open.

We zijn de creators van ons eigen levensspel en alles is mogelijk.

Inya