Volg jouw hart

Dit afgelopen jaar is voor mij focus het toverwoord geweest. Focus om mij niet te laten verleiden door wat dan ook van buiten. Focus om de volledige aandacht op binnen te houden. Focus om mijn eigen pad te gaan. Mijn hart te volgen. Mijn hart te delen. Mijn hart te spreken. Mijn hart te leven.
Zichtbaar durven zijn, no matter what. Hoe meer je je licht schijnt, hoe meer je de wereld om jou heen ook triggert. Je stapt uit het spel. Je stopt met aanpassen, inhouden en de regels volgen van buiten. Niet vanuit een vechten tegen, maar vanuit een liefde voor.
Plots ga je merken dat de ander jou niet meer kan volgen, maar dat hoeft ook niet. De enige volger die er werkelijk toe doet dat ben jij zelf.
En ja als je de lijntjes met buiten steeds meer gaat doorknippen dan kom je ook oog in oog te staan met de leegte. En wat zijn we daar bang voor gemaakt. Er zit zoveel schaamte op leegte en eenzaamheid. Maar het zijn deze gezichten die we mogen liefhebben. Als de opvulling van buiten verdwijnt, worden de gaten voelbaar en deze mogen we oneindig keer liefhebben.
Liefhebben totdat het gaat overstromen.

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling.

Liefs Inya