Tantra is een heilig pad

Na een hele lange tijd vooral met mijzelf te zijn geweest, voel ik plots dat alles in mij weer tot leven aan het komen is. De laatste jaren nodigde er niet zo gek veel uit. Je zou kunnen zeggen dat alles op een laag pitje heeft gestaan. Het is een periode geweest van heel veel uitrusten, ontspannen en ontvangen. Een tijd van heel veel verbinden met de natuur. Zoveel zonsopkomst en zonsondergang gezien. Mijn drukke werk werd omgetoverd naar mensen ontvangen in mijn eigen huiskamer. Niets viel er nog te doen.

En sinds een aantal weken voel ik plots weer zoveel meer leven door mij heen stromen. Ik ontvang de ene download na de andere. Ik voel en zie zoveel mogelijkheden. 

Zoveel heb ik gedeeld op social media, maar nog nooit echt over mijn reis in tantra. Mijn ervaringen in relaties. Mijn ervaringen als tantrika, Inmiddels al een jaartje of 15.

De tijd is rijp om mijn ervaring en wijsheid te delen over tantra.

Tantra is een heilig pad

 

 

Het leven is één groot avontuur

Energie is continu in beweging, en wij mensen willen alsmaar vasthouden. Vasthouden aan het bekende gezicht. Aan het bekende rondje. Vasthouden om maar niet voor verrassingen te komen staan. We dekken ons in voor dat wat er komen gaat. Gedreven door angst maken we verstandige keuzes.

Maar het leven heeft niets te maken met voorspelbaarheid. De voorspelbaarheid is juist de killer van al de energie die er door ons heen wilt stromen.

Wie je gisteren was heeft niets te maken met wie je nu ben. En wie je nu bent heeft niets te maken met wie je morgen misschien bent.

Tantra gaat over ontwaken uit de droom, door de volledige reis naar binnen te maken. Tantra gaat over zelfliefde en het heilige huwelijk in jou. Man en vrouw in één

Het prachtige aan tantra is dat in het bevrijdingspad ook de seksualiteit en levensenergie meegenomen wordt. Tantra sluit niets buiten. Seksualiteit is heilig. Net zo heilig als de liefde. Net zo heilig als het licht.

Wil je het pad van tantra verkennen dan is een veilige bedding essentieel. Tantra gaat voor mij niet over allerlei oefeningen. Tantra gaat over aanwezigheid. Aanwezig zijn in dat wat is en daar kwetsbaar in zijn. Vanuit een veilige bedding dieper zinken in jouw lichaam en voelen wat je hierin mag ontmoeten.

Ons lichaam heeft ons zoveel te vertellen. Alles mag ontmoet en bevrijd worden wat er nog aan trauma in het lichaam aanwezig is. Tantra gaat over stroming en hoe alles met elkaar verbonden is.

Intiem durven delen. Kwetsbaar durven zijn. Verlangens uit durven spreken. Schaamte en taboe onder ogen komen. Alles aan het licht brengen.

Tantra heeft niets te maken met uitleven, en alles te maken met be-leven. De volledige stroom is in onszelf.

Liefs Inya